Hlavní obsah

Dva mladíci sledovali a okradli 95letého seniora

Mladá Boleslav

Snadnou oběť v 95letém seniorovi našli dva mladíci, kteří si ho vyhlédli na nákupech v Mladé Boleslavi. Sledovali ho až do domu, kde ho okradli.

BEZ KOMENTÁŘE: Zloději okradli bezbranného senioraVideo: Policie ČR

 
Článek

Krádež se odehrála začátkem prosince, jelikož se policii dosud nepodařilo pachatele dopadnout, obrátila se na veřejnost.

Senior v obchodním centru zaplatil dvoutisícovou bankovkou, což neuniklo mladým chmatákům, kteří se ho vydali sledovat. U domu ještě předstírali, že zvoní na zvonky, aby u muže vzbudili zdání, že jdou k někomu na návštěvu.

Foto: Policie ČR

Hledaný zloděj

„Když senior vstoupil do domu, jeden z pachatelů vešel za ním a vytáhl mu z kapsy peněženku s finanční hotovostí, občanským průkazem a průkazem pojištěnce. Druhý z pachatelů zatím hlídal před domem,“ informovala Novinky mluvčí policie Markéta Johnová.

Foto: Policie ČR

Hledaný zloděj

Podle policie byli pachatelé ve věku 17 až 22 let, střední postavy, vysoké asi 170 cm. Měli krátce střižené vlasy. Jeden z nich měl na bundě na zádech a levém rukávu výrazné motivy.

Informace k totožnosti nebo pobytu mladíků přijme linka 158. „Pachateli za trestný čin krádeže hrozí trest odnětí svobody až do výše dvou let,” uzavřela Johnová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám