Hlavní obsah

Do školy v Mostě se dostal muž, který nožem ohrožoval učitele

Most

Neznámý muž vnikl ve středu krátce před osmou hodinou do budovy základní školy v Mostě. Do objektu se dostal pravděpodobně spolu s dětmi hlavním vchodem. Jeho přítomnosti si všiml personál školy a muž si vynutil volný odchod ze školy. Policisté po něm nyní pátrají.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Když si učitelé ve škole všimli neznámého muže, pachatel před nimi vběhl na toalety a tam se zamkl. „Na jejich naléhání otevřel a snažil se utéci. Učitelé mu v tom chtěli zabránit. Při tom muži vypadl na zem z bundy nůž, který sebral, a s nožem v ruce žádal, aby mohl opustit budovu. Učitelé mu to z obavy o své zdraví a bezpečnost žáků umožnili,“ popsala incident, při kterém nebyl nikdo zraněn, mluvčí mostecké policie Ludmila Světláková.

Muž otevřel v přízemí okno a vyskočil. Policisté, kteří případ vyšetřují, podle výpovědí svědků zjistili, že neznámý muž byl ve věku kolem 30 let, střední postavy asi 170 cm vysoké a měl krátké vlasy světlé až nazrzlé barvy. Na sobě měl zimní bundu červeno-modré barvy a šedé šusťákové kalhoty.

Případem se nyní intenzivně zabývají mostečtí policisté a po pachateli pátrají. „Jednou z vyšetřovacích verzí je, že šel do školy krást. Nasvědčuje tomu taška plná nářadí, kterou neznámý na místě při útěku zanechal,“ dodala Světláková.

O bezpečnosti na školách se začalo mluvit po útoku ženy ve Žďáru nad Sázavou, která tam v polovině října pobodala několik studentů. [celá zpráva] Jeden z nich během útoku zemřel. Ministr školství poté nechal prověřit, jak jsou školy zabezpečeny proti vstupu cizích lidí.  [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám