Hlavní obsah

GIBS nepotrestá policisty kvůli sebevraždě muže, jenž se zabil střílející tužkou

Právo, Novinky, Ondřej Kořínek, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trutnov

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) nepotrestá žádného policistu kvůli sebevraždě 57letého muže na služebně v Úpici na Trutnovsku. Ten se zabil střílející tužkou. V úterý o tom informovala mluvčí GIBS Radka Sandorová.

Foto: Policie ČR

Tužka, kterou se 57letý muž zastřelil

Článek

„V případu smrtelného střelného zranění nebylo zjištěno podezření ze spáchání trestného činu ze strany příslušníků Policie České republiky a věc byla postoupena na Krajské ředitelství Policie Královéhradeckého kraje,“ informovala Novinky Sandorová.

„GIBS nám případ předal. Od té doby ho šetří Odbor vnitřní kontroly, který by ho měl v horizontu jednoho měsíce ukončit,“ doplnila mluvčí královéhradecké policie Iva Kormošová.

Policisté jsou povinni při zadržení podezřelých osob provést osobní prohlídku a vyzvat je k vydání všech věcí, které mají u sebe.

Muže z Trutnovska s 2,6 promile alkoholu v krvi zadrželi úpičtí policisté 20. listopadu. [celá zpráva]

Policii zavolal náhodný svědek, u něhož podnapilý doposud netrestaný muž vzbudil dojem domovního zloděje. Ostražitost obyvatel Úpice budil poslední dobou stále aktuálnější růst kriminality.

Držitelé musí mít povolení

Muž podezřelý z vloupání do jednoho z úpických domů požádal na služebně o možnost použít toaletu, kde se nábojem ráže 22 střelil do hrudi a vzdor okamžité pomoci na místě zemřel.

„Otázkou zůstává, kde bez zbrojního průkazu k této zbrani přišel. To se ale asi už nezdovíme,“ podotkla Kormošová. Oprávněnost legálně vlastnit podobnou zbraň kategorie A dává pouze zbrojní průkaz doplněný o zvláštní povolení policie.

Držitelé všech zákonem daných povolení mohou střílející tužku zcela legálně zakoupit v cenách okolo tří tisíc korun. Náplň zákeřné zbraně obvykle tvoří jediný malorážkový náboj.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám