Hlavní obsah

Čtyřiadvacetiletá snowboardistka si na Klínovci zranila páteř

Právo, koc

První těžký úraz v novém roce zaznamenali v sobotu záchranáři Horské služby na Dámské sjezdovce ve skiareálu Klínovec. Čtyřiadvacetiletá snowboardistka z německého Lipska tam při jízdě upadla a vážně se zranila.

Foto: Horská služba ČR

Zraněnou dívku transportoval do nemocnice vrtulník.

Článek

„Krátce před polednem nás zavolala obsluha sedačkové lanovky s tím, že dívka se nemůže hýbat. Když jsme dorazili s potřebným zdravotnickým vybavením na místo, zjistili jsme, že snowboardistka si zřejmě poranila páteř a také pravou horní končetinu,“ popsal výjezd zasahující záchranář Ondřej Vank.

Záchranáři dívce nasadili krční límec, zafixovali jí ruku a umístili ji do vakuové matrace. V té ji pak transportovali k hotelu Nástup. Zde zraněnou převzala posádka sanitky, která jí ošetřovala až do příletu vrtulníku z Ústí nad Labem. Ten pak dívku transportoval do nemocnice.

„Důrazně upozorňuji lyžaře i snowboardisty na nebezpečí pádu a vážného zranění. Po včerejším silném dešti je povrch sjezdových tratí tvořen velmi tvrdou sněhovou podložkou,“ varoval návštěvníky Klínovce náčelník Horské služby Krušné Hory Miroslav Güttner.

Dodal, že všichni by měli dodržovat desatero pro bezpečný pohyb na sjezdovkách, které návštěvníci hor najdou na webových stránkách horské služby.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám