Hlavní obsah

Starosta Mariánských Lázní vedl koulovačku, odnesly ji hodiny na kolonádě

Právo, Jan Švábek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mariánské lázně

Ne úplně šťastně vkročil do nového roku starosta Mariánských Lázní a historicky první český starosta Pirátské strany Vojtěch Franta. Na Silvestra totiž zorganizoval koulovačku, kterou odnesly venkovní hodiny na pavilonu Křížového pramene na místní kolonádě.

Foto: Milan Malíček, Právo

Starosta Mariánských Lázní Vojtěch Franta z Pirátské strany

Článek

Rafičky na hodinách se zastavily tři minuty po půl jedné. Patrně proto, že se staly jedním z cílů sněhového bombardování. Přesnost zásahů dokazovaly stopy po sněhových koulích. Podle informací Práva koulovačku vedl právě novopečený mariánskolázeňský starosta, který se k novoroční akci přiznal.

„Ano, koulovačku jsem zorganizoval já. Trochu se zvrhla a někdo z ostatních začal házet koule na hodiny. Z nich spadla obruč, kterou jsem odnesl na městkou policii a strážníky o všem informoval. Že se hodiny zastavily, toho jsme si v tu chvíli nevšimli. Určitě ale nešlo o žádný cílený útok na kolonádu,“ řekl Právu Franta.

Jestli osudnou kouli hodil on, ale neví. „To už si nevybavuji. Pokud ale došlo ke škodě, tak se omlouvám. Milerád ji uhradím,“ dodal starosta. Silvestrovská klukovina ho zřejmě bude stát několik set až tisíc korun. K dobru mu je, že událost sám od sebe oznámil. Venkovní hodiny na budově, která je památkově chráněná, nebyly původní.

Sestřelenou obruč už městská policie předala technickým službám, jejichž pracovníci ji nasadili zpět. Na zprovoznění si ale hodiny ještě musí počkat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám