Hlavní obsah

Důchodkyně dala falešné snaše přes 170 tisíc

– Ostrava
Právo, hon

Další těžko uvěřitelný případ podvodníků, kteří okrádají důvěřivé seniory, prověřuje od konce uplynulého roku policie v Ostravě. Devětašedesátiletá žena dala podvodnici, která se vydávala za její snachu, 172 tisíc korun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Článek

Případ bohužel není ojedinělý, policie o podobných krádežích informuje pravidelně už několik let, přesto se podvodníkům s již notně obehranou fintou stále daří. Jak informoval mluvčí ostravské policie Petr Svoboda, neznámá pachatelka kontaktovala ženu telefonem.

„Představila se jako její snacha a vysvětlila jí smyšlenou situaci o tom, že potřebuje půjčit více než 200 tisíc korun, aby mohla uhradit škodu způsobenou při dopravní nehodě. Seniorka nelenila a okamžitě se vydala do peněžního ústavu. Následně pak hotovost předala na Jilemnického náměstí neznámé ženě, kterou falešná snacha pro peníze poslala,“ uvedl mluvčí policie.

Důchodkyně tak přišla o částku, kterou spořila pravděpodobně několik let. „Kriminalisté případ šetří pro spáchání trestného činu podvod. Trestní zákon za něj stanoví až pětiletý trest odnětí svobody,“ konstatoval mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám