Hlavní obsah

Muže na korbě kamiónu v Rudné zavalil stroj

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Středočeští hasiči vyprošťovali v pátek ráno muže, kterého na korbě nákladního auta zavalil převážený pracovní stroj, se kterým manipuloval. Vrtulník ho s těžkým zraněním převezl do nemocnice.

BEZ KOMENTÁŘE: Muže zavalil stroj převážený na korbě autaVideo: Novinky

 
Článek

Hasiči přijali oznámení o zavalení řidiče v 8.42 hod. Kamión stál na parkovišti u fastfoodu na dálnici D5 v Rudné u Prahy.

„Hasiči vyprostili zpod těžkého pracovního stroje muže, kterého předali do péče záchranné služby,“ informoval Novinky mluvčí hasičů Ladislav Holomčík. O jaký stroj se jednalo, zatím neupřesnili.

„Řidič utrpěl vážné poranění hlavy. Jeho zdravotní stav si na místě vyžádal intenzivní péči. Zasahující lékařka musela muži zajistit dýchací cesty a následně jej zdravotníci připojili na umělou plicní ventilaci. Poté byl letecky transportován do střešovické nemocnice v Praze,“ sdělila mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Záchranáři ošetřili a převezli do motolské nemocnice ještě druhého, lehce zraněného muže, který se strojem také manipuloval.

Událost bude pravděpodobně šetřena jako pracovní úraz.

Reklama

Výběr článků

Načítám