Hlavní obsah

Hasiče po silvestrovských oslavách zaměstnal požár chaty i rodinného domu

Právo, miv, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmnáct výjezdů hasičů jen za první tři hodiny roku 2015 si připsali na konto hasiči na jihu Moravy, nejvíce je zaměstnal hned ten první, ohlášený pouhých pět minut po půlnoci. Zkáze chaty v Brně Jundrově už nebylo možné zabránit. Utíkat před plameny museli ráno také obyvatelé rodinného domu na Olomoucku.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Požár chaty objekt zcela zničil.

Článek

„Při příjezdu hasičů byl již požár ve třetí ze čtyř fází,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška. Přeloženo do řeči laiků, objekt byl natolik v plamenech, že už není jeho záchrana možná. Hasiči proti plamenům nasadili tři vodní proudy a požár zlikvidovali v 1:45. Chata byla naštěstí prázdná.

Užili si i hasiči na Břeclavsku. Čtyři jednotky místo oslav začátku roku zasahovaly v Týnci na likvidaci požáru stodoly. Poplachová siréna se rozezněla ve 2.26. Po půlhodině měli hasiči situaci pod kontrolou, ještě další hodinu ale zabrala úplná likvidace ohně.

V osmnácti výjezdech za první tři hodiny roku byl i planý poplach, většinu ale tvořily likvidace požárů odpadkových košů a kontejnerů, tedy zásahy, u nichž lze předpokládat původ v bujarých silvestrovských oslavách.

Požár domu na Olomoucku

Rozsáhlý požár domu likvidovali na Nový rok také hasiči v Hnojicích na Olomoucku. Majitelům se z něj naštěstí včas podařilo uniknout do bezpečí.

Požár byl hasičům nahlášen v 7:49. „První jednotka po příjezdu potvrdila rozsáhlý požár samostatně stojícího rodinného domu o rozměrech asi 9 x 9 metrů. V době vzniku požáru spali majitelé uvnitř, naštěstí je vzbudil kouř, a tak stihli sami zavčas opustit dům,“ uvedla mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár domu na Olomoucku

Požárem byla podle ní zasažena garáž a dvě místnosti nad ní a střecha. „Při požáru se propadly stropy v 1. patře,“ konstatovala Hacsiková s tím, že na místě byl také starosta obce, který bude postižené rodině zajišťovat náhradní ubytování.

„Výše škody byla předběžně vyčíslena na půl miliónu korun. Příčina vzniku požáru se zatím šetří,“ dodala mluvčí hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám