Hlavní obsah

Na Kolínsku se srazily dva vlaky

Novinky, ok, jap
Kolín
Aktualizováno

Rychlík jedoucí z Prahy do Brna se srazil v úterý odpoledne nedaleko Poříčan na Kolínsku s osobním vlakem jedoucím z Prahy do Kolína. Jedna žena byla lehce zraněna, pomoc záchranářů ale odmítla. Podle prvních informací projel strojvedoucí osobního vlaku na červenou. Provoz na hlavní trati je veden po jedné koleji.

BEZ KOMENTÁŘE: Srážka vlaků v PoříčanechVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Nehoda se odehrála asi 500 metrů za Poříčany v zatáčce směrem na Pečky ve 14.30.

„Podle předběžných informací projel osobní vlak odjezdové návěstidlo v poloze stůj a na výhybce číslo 14 se srazil s projíždějícím rychlíkem,“ uvedl náměstek generálního inspektora Drážní inspekce Jan Kučera.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Pro Novinky Jaromír Lojkásek

Nehoda vlaků zaznamenaná čtenářem

„Lehce zraněna byla jen jedna paní, která ale odmítla ošetření a odešla. Záchranáři se tudíž vrátili. Hasiči pomohli cestujícím z vlaku a při cestě na nádraží, pak se vrátili zpět a na místě zůstali jen drážní hasiči,“ řekl Novinkám mluvčí hasičů Ladislav Holomčík.

Foto: Pro Novinky Jaromír Lojkásek

Nehoda vlaků zaznamenaná čtenářem

Podle fotografií jednoho z cestujících dvojposchoďový osobní vlak elefant doslova vytlačil z kolejí lokomotivu rychlíku, která vykolejila a nebezpečně se naklonila z tratě.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Provoz na trati je podle webu Českých drah veden po jedné koleji. Vlaky nabírají až 40minutové zpoždění.

Signalizaci Stůj! letos projelo 60 vlaků

Letos Drážní inspekce eviduje 60 případů, kdy vlaky projely návěstidlo zakazující jízdu. Naposledy to bylo 14. prosince, kdy vlak společnosti Regiojet z Třince do Prahy odjel z České Třebové i přes to, že měl na návěstidle zakázánu další jízdu. Poté vjel do trasy vlaku Leo Expres z Bohumína do Prahy, který ho právě v České Třebové předjížděl. "Tato událost se obešla bez následků, oba vlaky zastavily bez toho, aniž by došlo ke srážce," dodal Kučera.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Osobní vlak elefant doslova vytlačil z kolejí lokomotivu rychlíku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám