Hlavní obsah

Sedmnáctiletý zdrogovaný mladík brázdil o Vánocích ulice Břeclavi, klíče od auta ukradl

Břeclav

Sedmnáctiletého mladíka v celostátním pátrání pod vlivem drog a za volantem auta odhalili o vánočních svátcích policisté v Břeclavi. Klíče od auta ukradl svým známým. Chlapec měl navíc v minulosti zákaz řízení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle policie se sedmnáctiletý mladík opakovaně dopouštěl trestné činnosti. "O vánočních svátcích vzal na návštěvě u svého známého klíče od osobního auta a jezdil s ním po městě. Po nějaké době ho zastavili policisté, kterým bylo hned jasné, že není něco v pořádku," uvedl mluvčí policie Petr Zámečník.

Chlapci chybělo řidičské oprávnění. "Dále měl už soudem vyslovený zákaz řízení motorových vozidel a navíc test v jeho těle prokázal přítomnost drog, a to amfetaminu," informoval mluvčí.

Při dalším prověřování policisté zjistili, že je mladík v celostátním pátrání. "Kvůli jiné trestné činnosti ho hledaly soudní orgány. Hlídka ho proto přepravila na služebnu," doplnil mluvčí.

Kromě předchozích skutků se bude mladík zpovídat z neoprávněného užívání cizí věci, ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám