Hlavní obsah

Dealeři v Ostravě zastrašovali konkurenci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Kriminalisté minulý týden zasáhli proti skupině, jejíž členové prodávali v Ostravě heroin a pervitin. Z devíti členů zatkli pouze šest, protože zbývající tři si momentálně ve vězení odpykávají tresty za obdobnou činnost. Drogy dováželi z Prahy a Brna.

Článek

Detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu a Národní protidrogové centrály celou organizaci tvořenou většinou příslušníky zemí bývalého Sovětského svazu sledovali půl roku. Akci s krycím názvem Španěl završili minulý pátek, kdy během několika hodin zatkli čtyři cizince a dva Čechy.

"Při domovních prohlídkách byl zajištěn heroin, váhy na vážení drogy a další věci sloužící k trestné činnosti. Kolik si vydělali, je nyní předmětem šetření," uvedla dnes Novinkám mluvčí policejního prezídia Blanka Kosinová.

Měl nahradit ušlý zisk

Kromě obvinění z trestných činů nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů a šíření toxikománie jsou podle Kosinové čtyři z nich stíhaní i pro vydírání a zbavení osobní svobody.

Jak dále uvedla Kosinová, na ulici přepadli konkurenčního dealera, spoutali ho, hodili do kufru auta a odvezli do garáže. "Pod pohrůžkou násilí musel slíbit, že nebude heroin dál v Ostravě prodávat a že jim finančně uhradí ušlý zisk. Pak ho propustili," konstatovala mluvčí.

Zmínění čtyři zadržení skončili ve vazbě, o stejném opatření u zbývajících dvou dnes rozhodne soud. Hrozí jim až desetileté vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám