Hlavní obsah

Lupiči z Hostivaře jsou za mřížemi, pomáhal jim pracovník bezpečnostní agentury

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Kriminalisté dopadli trojici lupičů, kteří mají podle nich na svědomí přepadení pracovníků bezpečnostní agentury v pražské Hostivaři z 12. prosince. Jeden z nich pracoval u přepadené společnosti a poskytl tak důležité informace o převozu. Nakonec se ale loupeže neúčastnil, protože ho kumpáni „hodili přes palubu”.

Zadržení lupičů z pražské HostivařeVideo: PČR, Novinky

 
Článek

Na dopadení lupičů stačily kriminalistům čtyři dny, poté je zadržela zásahová jednotka, protože existovalo podezření, že budou ozbrojeni. Pachatelé ale nestačili klást odpor.

„Prošetřování ukázalo, že hlavním aktérem loupeže je třicetiletý Čech. Ten nejprve oslovil svého kamaráda, kterému „nadnesl“ svou myšlenku spáchat loupežné přepadení. Tohoto kamaráda si ale nevybral náhodou. Jednalo se totiž o sedmadvacetiletého mladíka, který 'shodou okolností' pracoval u bezpečnostní agentury,“ uvedl mluvčí policie Tomáš Hulan.

BEZ KOMENTÁŘE: Dvojice lupičů přepadla v Hostivaři bezpečnostní agenturu s peněziVideo: Novinky

Na peníze se ale 27letý muž těšil zbytečně. Šéf party ho vyšachoval, jakmile zjistil, co potřeboval. Přepadení pak zinscenoval s 31letým kumpánem. Peněz si ale ani tito dva lupiči příliš neužili a nyní již tráví svůj čas za mřížemi. Podařilo se zajistit i většinu lupu, a sice 700 tisíc korun.

Přepadení bezpečnostní agenturyVideo: Policie ČR

„Oba muže (30, 31) po zadržení vyšetřovatel obvinil z trestného činu loupež ve spolupachatelství, za což jim hrozí až na dvanáct let vězení. Ušetřen obvinění nezůstal ani sedmadvacetiletý kamarád lupičů. Ten je podezřelý z pokusu o loupež,“ shrnul Hulan.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám