Hlavní obsah

Strážník mimo službu zastřelil ve Vysokém Mýtě člena ochranky

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tragicky skončila noční přestřelka, k níž došlo v noci na neděli před diskotékou ve Vysokém Mýtě na Orlickoústecku. Skupinka zřejmě opilých mužů se tu začala domáhat vstupu do podniku, čemuž chtěla zabránit ochranka. Došlo ke konfliktu a střelbě, při které byli zraněni oba muži z ostrahy diskotéky. Jeden z nich na místě vážnému zranění podlehl. Podle starosty zřejmě střílel strážník, který byl tou dobou mimo službu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Zatímco policie nechce k osobě pachatele, respektive zadrženým mužům, uvést žádné konkrétní informace, podle svědků střílel příslušník městské policie. To později potvrdil i starosta Vysokého Mýta František Jiraský.

„Před místní diskotékou nebo restaurací v Pivovarské ulici došlo ke strkanici. Zapletl se do toho i jeden strážník městské policie, který údajně střílel. Nebyl ve službě, je držitelem zbrojního pasu a měl s sebou soukromou zbraň," citovala starostu ČTK.

Policie ještě nikoho neobvinila

„Oznámení o incidentu jsme na linku 158 dostali v noci na neděli krátce po půl jedné,“ uvedla krajská policejní mluvčí Jitka Vavřinová s tím, že k události došlo před jedním ze zábavních podniků ve Vysokém Mýtě.

„Na místě došlo ke střelbě, po níž zůstali na místě dva zranění muži. Jeden na místě v důsledku poranění zemřel, druhý byl s vážnými zraněními převezen do nemocnice,“ doplnila.

Na místě byly zadrženy dvě podezřelé osoby. „Podařilo se zajistit také zbraň, která bude podrobena expertnímu zkoumání. Okolnosti celé události policisté prověřují, probíhají výslechy svědků,“ dodala Vavřinová s tím, že dosud ještě nebyla stanovena ani právní kvalifikace trestního činu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám