Hlavní obsah

Řidič policistům nadával a chtěl ujet od silniční kontroly

– Praha
Novinky, Pavel Jaňurek

Po pražské Jižní spojce se v sobotu vysokou rychlostí řítilo osobní vozidlo audi. Policisté proto chtěli řidiče zkontrolovat, ten však prudce strhl řízení a sjel směrem na Krč. Po zastavení byl velmi vulgární a nakonec se pokusil od kontroly odjet.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič chtěl pražským policistům odjet z místa kontrolyVideo: Novinky

 
Článek

„Jakmile řidič spatřil policisty, velmi razantně přejel všechny tři jízdní pruhy a sjel směrem na Krč,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Za sjezdem si ale řidič nejspíš svůj úmysl rozmyslel a policistům zastavil uprostřed křižovatky. „Policisté při kontrole zjistili u vozu dílčí technické nedostatky, které chtěli vyřešit uložením blokové pokuty. To však řidič odmítal a začal policisty častovat vulgárními výrazy,“ doplnil Hulan.

S policisty se nechtěl zdržovat, nakonec skončil na služebně

Když policisté muži řekli, že věc postoupí do správního řízení, pokusil se z místa odjet. Muži zákona ho opakovaně vyzývali, aby zůstal na místě. Řekl jim ale, že se nenechá zdržovat, nasedal přitom do svého auta.

„Policisté následně muže za užití donucovacích prostředků omezili na osobní svobodě. Následně byl převezen na policejní služebnu k dalším úkonům,“ dodal mluvčí s tím, že muž je momentálně podezřelý z neuposlechnutí výzvy úřední osoby.

Protože muž zastavil autem tak, že bránil plynulému provozu, odvezla jeho automobil odtahová služba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám