Hlavní obsah

Útočník v Praze u Thomayerovy nemocnice znásilňoval déle než hodinu mladou ženu

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští detektivové vyšetřují od středečního rána další napadení ženy, která byla déle než hodinu znásilňována. Útočník si ji vyhlédl u krčské nemocnice, odkud ji pod pohrůžkou násilí odvlekl do nedalekého areálu školky.

Foto: Policie ČR

Muž podezřelý ze znásilnění v Krči

Článek

Útok se odehrál kolem šesté hodiny ráno v podchodu u Thomayerovy nemocnice. Neznámý muž přistoupil k 29leté ženě, která šla v davu lidí směrem k nemocnici, zezadu a na krk jí přiložil dosud neznámý předmět. Nejprve požadoval 2000 korun, když mu žena řekla, že je nemá, odvětil, že musí zaplatit sexem.

„Pachatel ji poté udeřil a pod pohrůžkou násilí odvlekl kolem nemocnice do nedalekého zalesněného areálu mateřské a speciální školy, kde ji napadl a více než hodinu různými způsoby znásilňoval. Přitom ji bil pěstí do hlavy a obličeje,“ řekl Novinkám mluvčí policie Tomáš Hulan.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Kolemjdoucí si ničeho nevšimli, i přesto, že se přepadená snažila gesty přivolat pomoc. Křičet se bála, jelikož nevěděla, co od útočníka může čekat.

Napadená poté odjela do práce, kde vše řekla kolegům, kteří přivolali policii. Kriminalistům vypověděla, že útočník mluvil česky s pravděpodobně ukrajinským přízvukem. Zároveň se jí vyptával na intimní život, a dokonce se přiznal, že takový čin již spáchal.

Dvě přepadení o víkendu 

Žena pomohla kriminalistům sestavit identikit podezřelého muže, který policie v pátek zveřejnila. Násilník je ve věku asi 25 let, 170 centimetrů vysoký, na sobě měl černou zimní bundu a čepici. Informace o jeho totožnosti přijme linka 158.

Podle mluvčího policie nemají kriminalisté zatím žádné důkazy, že by muž útočil také o víkendu, kdy byly v Praze napadeny dvě ženy.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté odvádějí zadrženého mužeVideo: Novinky

V sobotu nad ránem napadl násilník ženu v Petýrkově ulici poté, co vystoupila z autobusu 511. Třiadvacetiletá žena po útoku upadla do bezvědomí. Druhý den po činu policisté zadrželi 25letého Asiata, kterého obvinili z pokusu o vraždu. [celá zpráva]

Druhé přepadení se odehrálo v neděli nad ránem v Petrovicích. Třiatřicetiletou ženu tam našel svědek v potrhaném oblečení. Záchranná služba ji převezla do nemocnice v kritickém stavu. Podle policie napadená cestovala autobusem 511 a vystoupila na zastávce Poliklinika Petrovice. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám