Hlavní obsah

Opilý řidič si poradit nenechal, před policií pak uháněl ulicemi Prahy

– Praha
Novinky, lsi

K honičce mezi policií a opilým řidičem došlo ve čtvrtek kolem druhé hodiny ráno v pražských ulicích. Řidič černého BMW totiž neuposlechl rady hlídkujících policistů a přes svůj stav se vydal na projížďku. Informoval o tom pražský policejní mluvčí Tomáš Hulan.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič bavoráku policistům neujelVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté si kolem druhé hodiny ráno všimli dvou podnapilých mužů, kteří usedají do vozidla. „Poté, co policisté zjistili, že auto není v pátrání a ani muži nejsou hledaní, upozornili posádku na to, že pod vlivem alkoholu auto nelze provozovat,“ uvedl Hulan.

Muži tedy hlídku ujistili, že rozhodně nikam nepojedou, neboť jsou si vědomi své podnapilosti a mají zajištěn odvoz. Policisté se však po několika minutách rozhodli si tvrzení mužů prověřit. Po svém návratu na místo kontroly už vozidlo neviděli.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Proto po něm policisté začali pátrat. Na BMW opětovně narazili v křižovatce ulic Vinohradská a Wilsonova. Jelikož se jednalo o motoricky velice silný vůz, rozhodli se se zastavováním auta počkat na další kolegy, kteří byli o této situaci informováni,“ popsal Hulan.

Neprokličkoval

Na Rohanském nábřeží vůz ve snaze hlídce ujet najednou razantně zrychlil. Honička ovšem trvala pouze dva kilometry. „Řidič bavoráku totiž nedokázal prokličkovat mezi vozidly, která jela tou dobou před ním stejným směrem. Toho policisté využili k zablokování vozidla a jeho následnému zastavení,“ uvedl mluvčí.

Po následné kontrole policisté zjistili, že za volantem opravdu seděl podnapilý muž, který se ovšem odmítl podrobit dechové zkoušce i krevnímu odběru. Za to mu hrozí až dvouletý zákaz řízení a pokuta 50 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám