Hlavní obsah

Policie navrhla obžalovat 18 lidí v kauze oprav objektů armády

Praha
Aktualizováno

Protikorupční policie navrhla obžalovat 18 lidí v kauze údajné manipulace tendrů na opravy vojenských objektů za desítky miliónů korun. Ve čtvrtek o tom informoval mluvčí Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality Jaroslav Ibehej.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle mluvčí dozorujícího státního zastupitelství Štěpánky Zenklové je skupina podezřelá z pletich při veřejné soutěži a veřejné dražbě, podvodu a porušování povinnosti při správě veřejného majetku. Nejpřísnější sazba je u trestného činu podvodu, a to až deset let vězení.

Kauza se týká veřejných zakázek ve stavebnictví u Vojenské ubytovací a stavební správy Praha. Tato organizace spadá pod ministerstvo obrany. Zatím není jasné, zda mezi obviněnými figurují zaměstnanci ministerstva obrany či jiné osoby. Policie ani pražské městské státní zastupitelství k případu zatím nechtějí zveřejňovat podrobnosti.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

"V tuto chvíli se k tomu nebudeme vyjadřovat, protože není rozhodnuto, jestli bude obžaloba podána. Státní zástupce zatím případ studuje," vysvětlila Zenklová.

Stíhaný je šéf úřadu 

Na kauzu před časem upozornil deník Mladá fronta Dnes, podle níž detektivové začali v roce 2011 stíhat někdejšího šéfa úřadu pro dohled nad akvizicemi ministerstva obrany Romana Hoštu.

Ve funkci působil v době úřadování bývalého ministra obrany Martina Bartáka. Jeho podpis je údajně pod třemi tendry na renovace vojenských ubytoven a bytových domů v Chotusicích, Táboře a Kozlově. Mezi další stíhané údajně patří tehdejší Hoštovi podřízení, kteří podle detektivů soutěže v letech 2008 až 2010 manipulovali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám