Hlavní obsah

Policie zadržela v Praze muže, zřejmě pachatele brutálních přepadení

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie v neděli večer po telefonickém oznámení zadržela na pražském Chodově muže, kterého podezřívá z dosud nespecifikovaného trestného činu. Podle informací Novinek jde o muže, který má na svědomí minimálně jedno brutální napadení ženy z uplynulého víkendu.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté odvádějí zadrženého mužeVideo: Novinky

 
Článek

„Mohu potvrdit, že jsme v ulici Ledvinová zadrželi podezřelou osobu, ale kvůli probíhajícímu vyšetřování nebudeme specifikovat, z jakého činu je ta osoba podezřelá, ani jakého případu se to týká,“ uvedla pro Novinky mluvčí policie Jana Rösslerová.

Podle informací redakce kriminalisté v místě, kde byl muž zatčen, našli oblečení, které měl pachatel na sobě v době přepadení a měl také poškrábaný obličej. Místo dopadení je navíc od místa přepadení vzdálené asi jen kilometr. Muž podle prvních informací pobýval na území ČR nelegálně.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

O přepadení v Petýrkově ulici informovala v neděli mluvčí policistů. Útok se odehrál kolem půl páté ráno v sobotu, když se žena vracela z večírku. Z autobusu 511 spolu s ní vystoupil Asiat, který ji po pár metrech strhl na zem, sedl si na ni a začal ji rdousit.

Foto: Policie ČR

V prvním případě kriminalisté podezírají z činu Asiata vysokého asi 170 až 175 centimetrů (na snímku z bezpečnostní kamery).

Třiadvacetileté ženě se podařilo utéct k nejbližšímu domu, kde zvonila na zvonky a volala o pomoc. „Muž ji ovšem doběhl, znovu ji rdousil, manipuloval s ní prozatím neznámým způsobem, a když žena upadla do bezvědomí, z místa utekl,“ uvedla v pátrání Rösslerová.

O den později druhé přepadení

V souvislosti s tímto případem policie zveřejnila ještě druhý případ, který se odehrál v pražských Petrovicích v neděli nad ránem. Podle nedělního vyjádření mluvčí policie ho ale nemá na svědomí stejný pachatel. [celá zpráva]

Třiatřicetiletou ženu tam našel svědek v potrhaném oblečení. Záchranná služba ji převezla do nemocnice v kritickém stavu. Podle policie napadená cestovala také autobusem 511 a vystoupila na zastávce Poliklinika Petrovice. Kriminalisté prosí svědky, kteří ji viděli, aby se jim ozvali.

Reklama

Výběr článků

Načítám