Hlavní obsah

Soud dal pedofilovi z Otrokovic za znásilnění dětí 5 let vězení

– Zlín

Pět let za znásilnění dvou chlapců ve věku 13 a 15 let dostal v pondělí Stanislav Gúth z Otrokovic od Krajského soudu ve Zlíně. Gúth orální ani anální sex nepopřel. Podle něj byl ale dobrovolný. Muži, jehož znalci označili za homosexuálního pedofila se sadistickými prvky, hrozilo až 12 let. Pětiletý trest spolu s ústavní léčbou přijal. Rozsudek je pravomocný.

Foto: ČTK

Stanislav Gúth u krajského soudu ve Zlíně.

Článek

Podle státního zástupce Romana Kafky Gúth v lednu a v únoru letošního roku donutil k orálnímu pohlavnímu styku patnáctiletého chlapce, jehož matka nechala obžalovaného přespávat u nich v bytě. V únoru a březnu se podle Kafky stal obětí jeho pudu i třináctiletý chlapec.

Na návštěvě, když jeho rodiče nebyli doma, Gúth hocha údajně osahával na genitáliích, poté ho donutil k análnímu pohlavnímu styku. Podle Kafky obžalovaný chlapci vyhrožoval, že když mu nevyhoví, řekne jeho blízkým, že nezletilý je homosexuál.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Osmatřicetiletý Gúth u soudu řekl, že se cítí být vinen. "Lituji toho. Už to nikdy neudělám," uvedl. Hájil se ale tím, že oba poškození prý s jeho jednáním souhlasili. S třináctiletým chlapcem prý měl anální pohlavní styk třikrát. "Iniciátorem byl vždy on," tvrdil Gúth.

Znásilnění: Sex nebyl dobrovolný

Chlapci jeho slova odmítli. Výpověď mladšího učiněnou na policii přečetl předseda senátu. Hoch potvrdil, že se vše odehrálo tak, jak stojí v obžalobě. Gúth prý věděl, kolik mu je let. "Říkal jsem mu, že se mi líbí holky. Dostal jsem ale strach, když mi vyhrožoval," uvedl. Starší z chlapců u soudu řekl, že z Gútha má stále strach. "Bránil jsem se, nebylo to dobrovolné. Nechtěl jsem to, jsem na holky," uvedl. Oba chlapci museli po činu vyhledat pomoc psycholožky. Znásilnění na nich ale nezanechalo závažné následky, na což soud vzal ohled při ukládání trestu.

Znalkyně Petra Sejbalová uvedla, že Gúth trpí homosexuální pedofilií se sadistickými prvky. "Preferuje chlapce ve věku předpubertálním až pubertálním," uvedla Sejbalová. Sadismus znalci spatřují ve snaze své oběti ovládat, znehybňovat a získat nad nimi moc. Gúth byl dříve již odsouzen za násilné jednání proti nezletilým hochům. Kvůli prezidentské amnestii na něj ale soud musel pohlížet jako na netrestaného.

Reklama

Výběr článků

Načítám