Hlavní obsah

Autobus s dětmi sešrotoval osobní auto

– Vsetín
Právo, jr

Autobus plný dětí mířících na lyžařský kurz se v neděli odpoledne srazil v Novém Hrozenkově na Vsetínsku s osobním autem. Žádné z dětí nebylo zraněno, lehčí zranění utrpěl řidič osobního auta, který srážku zavinil.

Foto: Policie ČR

Do autobusu převážejícího děti na lyžařský kurz nabouralo na Vsetínsku osobní auto.

Článek

„Nehoda se stala v neděli pět minut po druhé hodině odpoledne v Novém Hrozenkově. Dvacetiletý řidič z Karolinky jel s vozidlem zn. Daewoo ve směru k obci Halenkov. V levotočivé zatáčce jel příliš rychle, nezvládl řízení, s vozidlem najel nejprve na nezpevněnou krajnici, pak se dostal do smyku a následně do protisměru, kde zrovna projížděl autobus zn. Bova, do kterého řidič s osobním vozidlem narazil,“ informovala v pondělí mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

Foto: Policie ČR

Do autobusu převážejícího děti na lyžařský kurz nabouralo na Vsetínsku osobní auto.

Dechové zkoušky byly jak u pětapadesátiletého řidiče autobusu ze Starého Města, tak i u řidiče osobního automobilu negativní. Řidič vozidla Daewoo utrpěl lehké zranění, se kterým byl převezen do nemocnice na ošetření. Škoda, která při nehodě vznikla, byla vyčíslena na obou vozidlech na 330 000 korun.

„V autobuse cestovalo 36 dětí s pětičlenným doprovodem dospělých ze Starého Města; jeli na lyžařský kurz. Mladý řidič osobního automobilu dostal od dopravních policistů za způsobení dopravní nehody několikatisícovou blokovou pokutu,“ sdělila Javorková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám