Hlavní obsah

Nechtělo se mu vracet 800 korun, tak ubil kamaráda sekerou

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Šokující nález čekal na matku, která šla na začátku prosince navštívit svého syna. Marně klepala na dveře jeho brněnského bytu, a protože klíč byl v zámku zevnitř, zavolala zámečníka. Když pak byt otevřeli, našla matka v tratolišti krve ležet dvaadvacetiletého syna. Policisté po týdenním pátrání zadrželi mladíkova kamaráda, který se k činu přiznal. Svou oběť ubil sekerou, protože mu nechtěl vracet 800 korun.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Svého kamaráda mladý muž ubil touto sekerou.

Článek

„Na místě jsme našli vražednou zbraň, tedy sekeru, kterou útočník zasadil své oběti několik ran do hlavy a do dalších částí těla. Po domovní prohlídce, kde jsme našli mimo jiné krevní stopy oběti na oblečení podezřelého, jsme podezřelého zadrželi. Hned ten den večer se pak k činu přiznal,“ konstatoval šéf jihomoravské mordparty Antonín Hrdlička.

I otrlí kriminalisté jen nevěřícně kroutili hlavou nad motivem činu. „Útočník dlužil své oběti 800 korun, které mu přinesl vrátit. Pak si to ale rozmyslel a chtěl vrátit jen 300 korun s tím, že by si nějaké peníze nechal na víkendovou útratu. To se ale oběti nelíbilo, došlo k hádce a při té příležitosti se muž chopil sekery, kterou měla oběť v bytě,“ popsal Hrdlička.

Sedmadvacetiletý útočník se přitom se svou obětí dlouho znal, a dokonce před lety chodili do stejné základní školy. Muž už skončil ve vazbě a hrozí mu až 20 let nebo výjimečný trest.

Na jižní Moravě se letos stalo zatím 19 vražd a kriminalistům se podařilo kromě jediné všechny objasnit. Červený vykřičník mají jihomoravští kriminalisté jen u případu z Jedovnic, kde na začátku prosince zatím neznámý pachatel zastřelil ženu. Policisté v té souvislosti pátrají po manželovi zavražděné ženy René Lachmanovi. Podezírají ho z toho, že ženu zavraždil proto, že od něj odešla za mladším mužem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám