Hlavní obsah

Zadržený vězeň Novák nechce prozradit svou skrýš

Právo, Jakub Troníček

Nebezpečný vězeň Jan Novák, kterého v neděli policisté zadrželi v Kostelci nad Černými lesy, místo svého pobytu na svobodě před vyšetřovateli tají. Při prvotním výslechu po zadržení se k tomu odmítl jakkoli vyjádřit. Právu to řekla kolínská policejní mluvčí Martina Fejfarová.

Foto: Policie ČR

Jedna z podob zveřejněná v proběhu pátrání

Článek

V okamžiku zatčení měl podle ní u sebe kuchyňský nůž, žádný odpor ale nekladl. „Zadržení proběhlo v klidu,“ poznamenala Fejfarová s tím, že Novák cestoval autobusem na lince ze Zásmuk do Prahy.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Informací, že se uprchlý vězeň zdržuje na Kolínsku, měli podle ní policisté v uplynulých dnech více, žádné se ale až do včerejška nepotvrdily. „Do pátrací akce byly zapojeny desítky policistů,“ uvedla mluvčí.

Násilník zaútočil na prodavače ve večerceVideo: Policie ČR

Novák přitom zřejmě nepobýval nikde venku a měl k dispozici byt nebo dům. „Dá se tak usuzovat z jeho zevnějšku, byl čistý a slušně oblečený,“ poznamenala Fejfarová a doplnila, že úzkou vazbu na Kolínsko musel Novák mít.

BEZ KOMENTÁŘE: Po uprchlém vězni v Praze pátrají desítky ozbrojencůVideo: Novinky

Co konkrétně během svého dvacetidenního pobytu na svobodě dělal, případně kdo mu pomáhal, bude nyní předmětem dalšího vyšetřování pražských detektivů. Ti také budou Nováka dál vyslýchat. Ještě večer eskorta převezla hledaného vězně do pražské pankrácké věznice.

Reklama

Související témata:

Související články

Uprchlý vězeň zřejmě změnil podobu

Jan Novák, hledaný od minulého úterý, kdy se mu podařilo utéct z krčské nemocnice, si pravděpodobně ostříhal své dlouhé vlasy. Policie se domnívá, že tak stalo...

Výběr článků

Načítám