Hlavní obsah

Zvrhlík s nožem v ruce opakovaně znásilnil dívku v Budějovicích

Právo, ČTK, orh
České Budějovice
Aktualizováno

Policisté dopadli 32letého muže, který podle nich v sobotu nad ránem několikrát znásilnil na různých místech v Českých Budějovicích osmnáctiletou dívku. Právo o tom informoval mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Pachatel na různých místech v Českých Budějovicích pod pohrůžkou použití nože přinutil k souloži osmnáctiletou dívku. Vyhrožoval jí vážnou újmou na zdraví takovým způsobem, že se bála o život,“ konstatoval Matzner.

Dále zdůraznil, že muže policisté zadrželi během několika následujících hodin. „Jedná se o muže velmi násilné povahy, který měl již v minulosti problémy se zákonem,“ upozornil mluvčí.

Policisté zjistili, že se s dívkou pohyboval po cyklostezce podél řeky Malše a mezi 01:15 a 01:30 je předjel cyklista jedoucí z centra města směrem do čtvrti Rožnov. Podezřelého s dívkou prý míjel ještě jeden chodec v blízkosti pivovaru Samson. Kriminalisté žádají tyto svědky a případné další, aby se jim ozvali.

Dopadený muž je obviněn z trestných činů znásilnění, nebezpečného vyhrožování a omezování osobní svobody. Soudce v pondělí dopoledne rozhodl o jeho vzetí do vazby.

Reklama

Výběr článků

Načítám