Hlavní obsah

Pyrotechnici ze střechy odstranili granát, evakuovaní domů zatím nesmějí

Aktualizováno

Pyrotechnikům se v sobotu po poledni podařilo ze střechy poničené budovy číslo 11 v areálu muničního skladu ve Vrběticích na Zlínsku odstranit dělostřelecký granát. Informovala o tom mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Foto: Policie ČR

Areál muničního skladu ve Vrběticích

Článek

V budově číslo 11 jsou uskladněny granáty. Kvůli operaci bylo evakuováno na 1800 lidí z okolních obcí. Zatím nebylo rozhodnuto o tom, kdy se budou moci vrátit do svých domovů. [celá zpráva]

"Pyrotechnikům se podařilo ze střechy budovy číslo 11 vyprostit nebezpečný granát, který ohrožoval okolní obce. Tento granát poté uložili na bezpečném místě přímo v areálu, které je dostatečně vzdáleno od ostatních budov, tak, aby nikoho neohrožoval," řekla v sobotu po 13:00 novinářům krajská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Foto: Glück Dalibor, ČTK

Uzávěra silnice ze Slavičína do evakuovaných Vlachovic

Tanky a transportér

Pyrotechnici podle ní nyní prohledávají okolí budovy. Snaží se zjistit, zda nebyly předchozím výbuchem poškozeny. O tom, jestli evakuace obyvatel skončí, rozhodnou pyrotechnici odpoledne. Pokud půjde práce pyrotechniků podle plánu, mohli by se evakuovaní lidé vrátit do svých domovů ještě v sobotu večer.

BEZ KOMENTÁŘE: Výbuchy ve VrběticíchVideo: Pro Novinky Lenka Bláhová

Podle krajského policejního ředitele Jaromíra Tkadlečka jde o velmi nebezpečnou operaci. Dříve pyrotechnici čekali, dokud se sedm dní z areálu neozval žádný výbuch. Teprve pak do něj vstoupili. Nyní je však situace vyhrocená. Také vzhledem k evakuaci lidí postupují rychleji. Do areálu pyrotechnici vjeli obrněným transportérem a hasičskými tanky.

Reklama

Výběr článků

Načítám