Hlavní obsah

Potyčka, při níž Babák přišel o zuby, nebyla ani přestupkem, rozhodl soud

Odvolací soud v pátek potvrdil, že Jaroslav Háša, který měl podle obžaloby při potyčce v baru vyrazit zuby někdejšímu poslanci Věcí veřejných Michalu Babákovi, se nedopustil trestného činu ani přestupku. Nepodařilo se prokázat, že Babák přišel o zuby Hášovým přičiněním.

Foto: Metropol TV, Právo

Michal Babák

Článek

Incident se stal po půlnoci 31. srpna 2011. Podle svědků byl Babák v baru Blue Light arogantní a choval se agresivně. Výpovědi týkající se samotné potyčky s Hášou se podle pražského městského soudu lišily a nebylo možné přesně určit, zda podnikatel poslance udeřil pěstí do obličeje. Podle znalců je pravděpodobnější, že se Babák zranil při pádu na zem nebo si vyrazil zuby o podlahu.

Státní zástupkyně se v odvolacím řízení domáhala toho, aby senát incident vyhodnotil alespoň jako přestupek proti občanskému soužití a postoupil věc k projednání obecnímu úřadu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

"Občanské soužití nenarušil obžalovaný (Háša), ale poškozený (Babák). Ten byl v této věci agresorem, co se týče slovního i fyzického napadení. Obžalovaný jen odvracel útok proti své tělesné integritě. Bylo by naprosto absurdní, když agresor žádnému řízení vystaven nebyl, aby jeho oběť po několikaletém trestním řízení byla ještě vystavena řízení přestupkovému,“ odůvodnil zamítnutí odvolání člen senátu Richard Petrásek.

Na projednání pranice trval Nejvyšší soud, podle nějž je vyražení dvou řezáků „zraněním viditelným a hyzdícím“. Za způsobení těžké újmy na zdraví hrozilo Hášovi dva až osm let vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Poslanec Babák přišel při rvačce o zuby

Poslanec Věcí veřejných Michal Babák se v úterý dostal do ostrého konfliktu v Blue light baru v Josefské ulici nedaleko Malostranského náměstí v Praze. Podle...

Výběr článků

Načítám