Hlavní obsah

Bylo jasné, že to nevybere, shodli se svědci v případu smíchovské nehody

Novinky, bad
Praha

Dva svědci, kteří byli v srpnu přímými účastníky srpnové smíchovské nehody, při které zemřela jednadvacetiletá dívka, se u Obvodního soudu pro Prahu 2 shodli na tom, že Marek Půček (24) jel příliš rychle. Soud byl odročen na leden.

BEZ KOMENTÁŘE: Příchod obžalovaného k souduVideo: Novinky

 
Článek

„To auto spíš ovládalo řidiče, bylo hned jasný, že to nevybere,“ uvedla v pátek Jana Šilhová, která čekala na autobusové zastávce. Půčkovi hrozí až osm let vězení za usmrcení z nedbalosti.

„Najednou se ze zatáčky vyřítilo auto. Jelo velice rychle, slyšela jsem skřípění pneumatik. Slečnu náraz odhodil do horního rohu budky. Auto jelo dál a srazilo červené značení s jízdním řádem,” pokračovala Šilhová. Její slova potvrdil i další z lidí čekajících na autobus, svědek Čermák. „Viděl jsem, že jede rychle a že to nezvládne vybrat,“ řekl soudu Čermák.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle posudku znalce z oboru dopravy jel Půček rychlostí 56 až 68 km/hod. Pokud by jel předepsaných padesát, stihl by podle posudku v pořádku zastavit a střetu zabránit.

Matka: Můj syn není zabiják

Soudkyně Iva Fialová pak přečetla vyjádření matky Marka Půčka. „Vzhledem k velkému zájmu médií považuji za nezbytné se ozvat. Můj syn vyrůstal ve spořádané rodině. Od šesti let podstupoval dril na fotbalových trénincích, který ho vedl k disciplíně [...] Odmítám označování mého syna za gaunera, šmejda nebo dokonce zabijáka [...] Stejně jako můj syn bych si přála, aby se to vůbec nestalo,“ píše ve vyjádření Půčkova matka.

Kvůli předvolání dalších svědků pak Fialová odročila hlavní líčení na 9. ledna.

Půček srazil jedenadvacetiletou dívku letos v srpnu na pražském Smíchově před Švandovým divadlem. Dívka čekala o půl páté na zastávce na autobus, když se ze zatáčky vyřítil Půček ve svém černém BMW a dívku autem smetl.

BEZ KOMENTÁŘE: Tragická nehoda na náměstí Kinských v PrazeVideo: Pro Novinky Filip Mach

„Před zatáčkou mi skočil pes na sedačku a chtěl ke mně. Já jsem ho chtěl odstrčit. Nezaregistroval jsem, že bych někoho srazil,“ vysvětloval zkrat před soudem Půček.

Na druhé straně křižovatky zastavil a dal se i se svým psem na útěk do Kinského zahrad. Dívku začali okamžitě oživovat svědci, ale i přes pomoc zavolaných záchranářů zraněním podlehla.

Půček je obviněný z usmrcení z nedbalosti, ohrožení pod vlivem návykové látky a neposkytnutí pomoci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám