Hlavní obsah

Zloději se chystají na Vánoce, taška z vozíku zmizela za vteřinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zdatné a pohotové chmatáky natočily bezpečnostní kamery v Praze. V jednom případě se zlodějka protáhla mříží a ukradla drahou bundu, v druhém případě přišla bez mrknutí oka o svou tašku nakupující seniorka. Oba případy před Vánocemi opět připomínají, že si nestačí všímat jen zboží, ale i lidí okolo.

BEZ KOMENTÁŘE: Krádež kabelky z nákupního vozíku Video: Policie ČR

 
Článek

První případ, o kterém informovala mluvčí policie Jana Rösslerová ve středu, se odehrál na konci listopadu ve Vysočanské ulici.

„Osmašedesátiletá žena se věnovala výběru zboží a nevšimla si, že se k ní přiblížil neznámý muž a obratem jí odcizil červenou kabelku s peněženkou, téměř dvěma tisíci korunami, platební kartou a mobilním telefonem. Z prodejny rychle odešel a ženě tak způsobil škodu téměř sedm tisíc korun,“ shrnula mluvčí.

Foto: Policie ČR

Muž je ve věku asi 35 let, vysoký 180 centimetrů, štíhlé postavy. Má světlou pleť, vyholené vlasy a výrazné lící kosti. Oblečený byl do modrých džínů, tmavé zimní bundy a pod ní měl šedou mikinu s kapucí.

Zmizela bunda za devět tisíc

Druhý případ je o něco starší, stal se již na konci října. Dvojice se po zavírací době většiny obchodů procházela po obchodním centru v Praze 9, když si všimla drahé bundy na figuríně u mříží obchodu. První pokus stáhnout bundu se nezdařil, zlodějka se ale nevzdávala a se svým kumpánem se po chvilce vrátila.

BEZ KOMENTÁŘE: Krádež bundy z obchodního centra Video: Policie ČR

„Nejen, že figurínu 'svlékla' z pánské bundy za bezmála devět tisíc korun, ale také ji poškodila a způsobila tak další třítisícovou škodu. S odcizenou bundou pak společně s mladíkem odešli směrem k výtahům,“ sdělila ve středu mluvčí policie Iveta Martínková.

Foto: Policie ČR

Žena svlékla bundu figuríně a utekla i s kumpánem.

Žena je ve věku mezi 20 až 30 lety, štíhlé postavy a s dlouhými černými vlasy staženými do culíku. Na sobě měla modrou bundu do pasu, tmavé kalhoty a na nohou bílé sportovní boty. Mladík je stejně starý střední postavy. Oblečený byl do tmavého oblečení i obuvi. Na hlavě měl čepici nasazenou kšiltem dozadu s bílým nápisem a na zádech měl tmavý batoh.

V obou případech přijme informace o totožnosti či pobytu pachatelů linka 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám