Hlavní obsah

Muže v noci zabila ledová větev

Právo, ner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svitavy

Možná desítky minut umíral v noci ve Wolkerově aleji ve Svitavách čtyřicetiletý muž, kterého zasáhla ulomená větev obalená kilogramy ledu. Neštěstí potvrdila mluvčí krajského policejního ředitelství v Pardubicích Jitka Vavřinová. Podle ní muže nalezli až po nějaké době náhodní svědci.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Naše posádky muže asi čtyřicet minut neúspěšně resuscitovaly. Pacient zemřel na místě,“ řekla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Helena Škuligová.

Nebyl to první případ ve Svitavách, kdy padající větev zabíjela. Podobné neštěstí se stalo před více než sedmi lety na svitavském sportovním stadiónu, kdy padající větev z topolu zabila ženu.

Desítky dalších padajících stromů a větví na Svitavsku ohrožovaly ještě v noci na středu chodce a řidiče. Štěstí nakonec měl řidič kamiónu, kterému spadl strom v Borové u Svitav na kabinu jedoucího vozu. Větev sice roztříštila přední sklo a zdemolovala kabinu jedoucího auta, ale řidiči se shodou náhod nic vážného nestalo. „Hmotné škody byly přesto předběžně odhadnuty na 120 tisíc korun,“ informovala mluvčí svitavské policie Anna Štegnerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám