Hlavní obsah

V Ostravě skončil pod koly tramvaje 22letý mladík

Právo, den
Ostrava
Aktualizováno

Ostravští policisté řeší nehodu, při které ve středu ráno skončil pod koly tramvaje 22letý mladík. Ten při nehodě utrpěl velmi těžká poranění končetin. Policie nyní hledá svědky, kteří by mohli pomoci objasnit nešťastnou událost.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala ve středu před půl osmou ráno v ulici Výškovická nedaleko centra U Racka.

„Z dosud nezjištěných příčin došlo ke střetu chodce a tramvajové soupravy linky číslo 2. Následky nehody jsou děsivé, muž utrpěl těžké poranění končetin, vyloučena nebyla ani amputace. Po prvotním ošetření byl přepraven na traumatologické oddělení ostravské fakultní nemocnice,“ sdělila ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Dodala, že dechová zkouška u 45letého řidiče tramvaje prokázala, že před jízdou nepil alkohol.

„Policie nyní zjišťuje, co nehodě předcházelo. Zda například mladík neuklouzl na ledovce. V kritické době se na nástupním ostrůvku pohybovalo několik lidí. Vyzýváme svědky nehody, aby se ozvali na lince 158. Za pomoc předem děkujeme,“ dodala Holčáková s tím, že případ je policisty zatím prošetřován jako těžké ublížení na zdraví z nedbalosti.

Mluvčí ostravské fakultní nemocnice Tomáš Oborný ve středu odpoledne Právu sdělil, že muž je po operaci ruky, avšak amputace nebyla nutná. „Muž ale má velmi vážná poranění ruky. Je po operaci. Je hospitalizován na klinice anesteziologie a resuscitace intenzivní medicíny,“ konstatoval Oborný.

Upřesnil tak původní informace, podle kterých hrozila mladíkovi amputace končetin. K tomu však naštěstí nedošlo.

Reklama

Výběr článků

Načítám