Hlavní obsah

Ostravští policisté pátrají po mladíkovi, který útočí na ženy

Právo, plk

Po neznámém muži, který ve třech případech v ostravských částech Hrabůvka a Dubina útočil na ženy, pátrají ostravští kriminalisté. Násilníka při útocích vždy naštěstí někdo vyrušil a jeho obětem se podařilo utéci.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie hledá mladého útočníkaVideo: Policie ČR

 
Článek

Ke dvěma útokům došlo v sobotu 8. listopadu na ulici mjr. Nováka v Ostravě-Hrabůvce kolem 4.40 a 5.15 hodin. „Poškozené ženy ve věku 49 a 36 let byly otřeseny, mladší byla lehce zraněna,“ sdělila policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Způsob útoků byl podle ní vždy podobný. „Muž udeřil poškozené ženy do tváře, držel je a požadoval po nich sexuální praktiky. Ženy se bránily a volaly o pomoc. Naštěstí ho vyrušily jiné osoby a obětem se podařilo uniknout,“ popsala s tím, že ke třetímu případu došlo v sobotu 22. listopadu na ulici Jana Maluchy v Ostravě-Dubině.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Osmadvacetiletou ženu sledoval muž do jednoho z domů, načež jí na schodišti mezi patry bránil v pohybu. Při útoku utrpěla žena lehké zranění,“ uvedla Holčáková.

Foto: Policie ČR

Policie v Ostravě hledá mladého útočníka.

Všechny tři případy policisté prověřují jako trestné činy znásilnění, vydírání a omezování osobní svobody. Neznámý muž má asi 20 až 25 let, je štíhlé až vychrtlé postavy, vysoký 165 až 175 centimetrů. Má krátké tmavé vlasy, střižené na ježka, působí mladistvě. „Byl oblečen do mikiny tmavé barvy s kapucí, na nohou měl sportovní obuv. Hovoří česky, při atacích mluvil vulgárně,“ řekla policejní mluvčí na adresu útočníka a dodala, že i když byl v době útoků listopad, měl muž na sobě kraťasy s maskovacím vzorem.

Policisté žádají veřejnost o pomoc. Jakékoli informace k podezřelému mladíkovi mohou lidé sdělit na lince 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám