Hlavní obsah

Na jihu Moravy se při nehodách v dešti a na náledí zranilo 16 lidí

Právo, miv
Brno

Kolem dvou desítek nehod se šestnácti zraněnými. Výkaz práce hasičů od nedělní devatenácté hodiny do pondělního poledne je plný výjezdů k dopravním nehodám, na kterých se podílelo i počasí a náledí. Nejvážnější nehoda se stala u Syrovic na Brněnsku.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Nehoda u Syrovic na Brněnsku skončila sedmi zraněnými.

Článek

Minutu po jednadvacáté hodině byli hasiči přivoláni na silnici I/52 z Brna do Pohořelic, kde se v katastru Syrovic střetla tři vozidla. Sedm lidí v nich utrpělo zranění a postarali se o ně záchranáři. Vozovka byla podle mluvčí hasičů Pavly Pražákové v místě nehody silně zledovatělá.

„Hasiči osvětlili místo události a pomohli specializované firmě s odstraněním havarovaných automobilů,“ dodala mluvčí. V té době již měli hasiči na svém kontě i výjezd k nehodě čtyř aut u Žarošic na Hodonínsku, i tam sehrálo svou roli náledí.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Kuriózní nehoda se stala v Jedovnici na Blanensku. Dvě vozidla se střetla na benzínové pumpě. Hasiči likvidovali i uniklé provozní kapaliny.

Do půlnoci hlásili hasiči operačnímu středisku nehody se zraněnými lidmi i u Suchohrdel na Znojemsku, u Svitávky na Blanensku a při nehodě u obce Kaly na Blanensku. I tam doplnili hasiči hlášení informací o zcela zledovatělé vozovce.

Převrácený kamión na D1

Pondělní ráno a s tím spojené oživení dopravy přineslo další nehody. Ve Velkých Němčicích na Brněnsku se v 6.20 při nehodě dvou aut zranili tři lidé. „Jednoho z řidičů museli hasiči z havarovaného vozidla vyprostit a poskytli mu předlékařskou pomoc,“ dodala mluvčí.

O minutu později se k hasičům dostalo hlášení o nehodě kamiónu na 175. kilometru dálnice D1. Řidič kamiónu vyjel mimo těleso dálnice a převrátil se. Zraněného jej odvezli záchranáři do nemocnice.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Při nehodě na 175. kilometru D1 se zranil řidič převráceného kamiónu.

Další nehody se zraněním se staly před devátou hodinou u Ivanovic na Hané na Vyškovsku a u Lipůvky na Blanensku. Celkem je tak bilance šestnáct zraněných.

Další problémy nadělaly popadané stromy na různých místech kraje. Padající stromy a ledem nakloněné větve komplikovaly i provoz na železnici. Problémy byly na trati z Brna do Havlíčkova Brodu i na trati z Brna do Jihlavy a Znojma do Okříšek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám