Hlavní obsah

Z penziónu udělali nevěstinec, kde zaměstnali i 16letou. Dostali až 6,5 roku vězení

Zlín
Aktualizováno

Krajský soud ve Zlíně poslal v pondělí do vězení čtyřiačtyřicetiletého Petra Slováka a třiadvacetiletou Zuzanu Gyurkovou. Soud je uznal vinnými z kuplířství a obchodování s lidmi, muž si odsedí 6,5 roku, žena 5,5 roku. Slovák byl navíc odsouzen za zneužití dítěte k výrobě pornografie, protože v nevěstinci fotografoval 16letou dívku, která tam také pracovala.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Rozsudek není pravomocný, obžalovaní i státní zástupce si ponechali lhůtu na odvolání.

Dvojice podle státního zástupce Lea Foltýna nejméně od roku 2012 do jara roku 2013 prostřednictvím inzerátů v novinách a na internetu nabízela a organizovala poskytování sexuálních služeb v podniku zvaném Dominika.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Slovák také údajně mladistvou dívku fotil nahou a snímky uveřejnil na internetu. Podle Foltýna sehrál v případu hlavní roli právě Slovák, který podnik provozoval. Spoluobžalovaná tam podle státního zástupce nejprve provozovala prostituci a potom se stala spolupodílnicí veřejného domu. Prostitutky dostávaly polovinu částky, kterou vydělaly. Provozovatelé tak získali více než půl miliónu korun.

Slovák u soudu uvedl, že je vinen tím, že zaměstnával dívku mladší 18 let. Odmítl ale obvinění z kuplířství, prý necítí, že by z něj profitoval. Obhajoval se tím, že dívky měly platit část výdělků za nájem pokojů v penziónu, na to s nimi údajně také uzavíral smlouvu.

Vydělávaly 20 tisíc měsíčně 

Penzión podle něj téměř nic nevydělával, zisk měl spíše z nápojů, které v něm klienti kupovali, veškeré peníze navíc Slovák vkládal do oprav a údržby objektu. Náklady na provoz penziónu byly podle něj kolem 50 tisíc korun měsíčně.

Ženy, které v Dominice pracovaly, u soudu řekly, že si vydělaly od několika tisíc až po 20 tisíc korun měsíčně. Dívka, které bylo v tu dobu 16 let, se podle Slováka prokázala náhradním dokladem, občanský průkaz údajně neměla. Dívka u soudu potvrdila, že ji Slovák fotil nahou v různých vyzývavých polohách. Podle jejích slov muž věděl, že je jí 16 let. Údajně byli domluveni, že se při policejních kontrolách schová, jednou se tak prý i stalo.

Gyurková vypověděla, že se dostala do klubu přes internet a seznámila se se Slovákem, který se poté stal i jejím partnerem. Za prostituci podle svých slov dostávala stejné peníze jako další dívky, z tržby coby provozní a barmanka nakupovala nezbytné věci pro chod penziónu. O prostituci prohlásila, že „se jí to nelíbilo a neví, proč to dělala“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám