Hlavní obsah

Na Bruntálsku se osobní auto srazilo s dodávkou. Pět zraněných

Právo, den

Vážná dopravní nehoda se stala v sobotu odpoledne v Moravskoslezském Kočově na Bruntálsku. Při střetu dodávky s osobním automobilem bylo zraněno pět lidí. Na místo kromě hasičů a tří sanitek musel vzlétnout také záchranářský vrtulník z Ostravy.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Záchranářský vrtulník. Ilustrační foto

Článek

„Operační středisko přijalo tísňové volání v sobotu odpoledne v 15 hodin 17 minut. Na místo události byly ihned vyslány dva výjezdové hasičské vozy ze stanice v Bruntále a byly také informovány další základní složky integrovaného záchranného systému,“ informoval mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Holub. Jednu osobu museli hasiči z havarovaného vozidla vyprostit.

Šlo o osmapadesátiletou ženu, která utrpěla těžká poranění hlavy a páteře. Záchranáři ji po prvotním ošetření převezli sanitkou k vrtulníku. „Ten totiž nemohl přímo na místě nehody kvůli nepříznivým letovým podmínkám přistát. Pacientka pak byla letecky transportována na urgentní příjem ostravské fakultní nemocnice,“ sdělil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Další čtyři účastníci nehody byli při vědomí. „Muži ve věku jednačtyřiceti a třiačtyřiceti let byli zraněni středně těžce,“ upřesnil Humpl. Jednalo se u nich o poranění hlavy a nohou. Záchranáři je přepravili do nemocnic v Bruntále a Krnově. Hasiči havarovaná vozidla zajistila proti případnému požáru a uklidili silnici. Nehodu vyšetřují policisté.

Reklama

Výběr článků

Načítám