Hlavní obsah

Útěk vězně Nováka: Jeden dozorce hrál hry, druhý byl na záchodě

Právo, Radim Vaculík, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při útěku nebezpečného recidivisty Jana Nováka (44) z nemocničního pokoje v pražské Thomayerově nemocnici se oba dozorci, kteří ho měli hlídat, věnovali zcela jiným činnostem.

Foto: Policie ČR

Možná podoba Jana Nováka s vousy

Článek

Nejenže s ním nebyli na pokoji a nedali mu tam předepsaná pouta, podle zdroje redakce seznámeného s nynějším vyšetřováním si jeden z členů eskorty odskočil v době Novákova zmizení na záchod a druhý prý práci už neřešil vůbec.

„Měl si hrát někde venku na chodbě na mobilu hry,“ uvedl zdroj Práva. Oba muži už jsou postaveni mimo službu a hrozí jim obvinění.

Podle vedení Vězeňské služby jednoznačně selhali. Sám Novák, odsouzený za několik brutálních loupeží, je od té doby stále na útěku. Policistům se sice průběžně řada svědků ozývá s tím, že ho někde zahlédli, a kriminalisté pak na označená místa posílají své lidi, zatím se však žádný tip nepotvrdil jako relevantní.

„Dostáváme desítky podnětů od občanů, ale dosud bez výsledku,“ podotkla k tomu mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

Jedním z takových míst, kam policisté neúspěšně vyjížděli, byly středočeské Krhanice, kde prý uprchlý vězeň v minulosti skutečně bydlel.

BEZ KOMENTÁŘE: Po uprchlém vězni v Praze pátrají desítky ozbrojencůVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám