Hlavní obsah

Závory seniora u Brna nezastavily, rychlík ho minul jen těsně

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Riskantní chování seniora na kole zaznamenaly kamery hlídkujících policistů u Brna na železničním přejezdu. Muž nebral ohled na zavírající se závory a koleje přešel, jakmile si všiml policisty, rychle se vrátil. Chvíli nato projel vlak.

BEZ KOMENTÁŘE: Cyklista nebezpečně přechází vlakový přejezdVideo: Policie ČR

 
Článek

Případ se odehrál v pondělí ve Vranovicích. „V době, kdy již na semaforech svítila červená světla, přijel k přechodu starší muž na kole. Zastavil a pod padajícími závorami zamířil na druhou stranu přechodu,“ uvedl ve středu mluvčí policie Bohumil Malášek.

Ještě než stačil obejít již zavřenou závoru na druhé straně přejezdu, všiml si dopravního policisty, který u přejezdu hlídkoval, a obrátil se zpět. Chvíli nato projel okolo ve vysoké rychlosti rychlík.

Senior ovšem ani tak neunikl. Na druhé straně na něj čekal další policista.

„Čtyřiasedmdesátiletý muž se se svou chybou nechtěl smířit a s projednáním hned několika svých přestupků na místě nesouhlasil. Policisté tedy jeho počínání oznámili k projednání správnímu orgánu,“ uzavřel Malášek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám