Hlavní obsah

Janouška vyšetřili vězeňští lékaři

Právo, Josef Koukal

Lobbista Roman Janoušek (46) má po týdenním pobytu v brněnské věznici za sebou vyšetření neurologů z tamní vězeňské nemocnice. Na výsledky se bude čekat několik týdnů. Médiím to v neděli oznámil Janouškův obhájce Vít Široký, který označil zdravotní stav svého klienta za vážný.

Foto: Petr Horník, Právo

Roman Janoušek u soudu

Článek

Vedení věznice ani mluvčí Generálního ředitelství vězeňské služby nechtělo Janouškovo vyšetření komentovat.

„K žádným konkrétním vězněným osobám se vyjadřovat nemůžeme,“ řekla Právu mluvčí vězeňské služby Hana Löffelmannová.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Široký v pondělí telefon nezvedal, už dříve řekl, že si Janoušek s Právem komunikovat nepřeje. České televizi prozradil, že do Brna dodal lékařské zprávy nemocnice ve Vrchlabí a Ústřední vojenské nemocnice v Praze-Střešovicích, kde byl Janoušek operován po úrazu lebky.

„Materiály jsem dal k dispozici vězeňské nemocnici. Jeho stav je takový, že pobyt ve vězení neumožňuje,“ řekl Široký televizi.

Janoušek nastoupil do vězení v úterý 18. listopadu, volba padla na brněnské nápravné zařízení, které je vybaveno nejlepší vězeňskou nemocnicí. O odklad výkonu trestu žádal už předtím Městský soud v Praze, kde byl odsouzen, ten však pro posouzení žádosti není po nástupu vězně již kompetentní.

Nyní připravuje žádost o přerušení výkonu trestu, kterou by – pokud lékaři shledají jeho stav vážným – podalo vedení brněnské věznice k rozhodnutí místně příslušnému Krajskému soudu v Brně.

Reklama

Související články

Janoušek nastoupil do vězení

Odsouzený lobbista Roman Janoušek v úterý nastoupil do věznice v Brně. Za sražení ženy svým autem si má odpykat trest 4,5 roku. V pátek podal Janoušek žádost...

Výběr článků

Načítám