Hlavní obsah

V Brně utekla kráva skotského náhorního skotu, zneškodnili ji až taserem

– Brno • Aktualizováno
Právo, pko

Nečekaně rozsáhlé manévry spustil ve čtvrtek odpoledne zdánlivě nevinný telefonát o teleti potulujícím se městskou částí Brno-Královo Pole. Na odchyt přežvýkavce se vypravila hlídka strážníků, která zvíře našla na louce u frekventované výpadovky na Svitavy. Městští policisté o zásahu informovali v pondělí.

BEZ KOMENTÁŘE: Tele skotského skotu utíkalo před strážníky v BrněVideo: MP Brno

 
Článek

Strážníci po přiblížení s údivem zjistili, že nejde o mládě obyčejné krávy. Ukázalo se, že ze soukromé farmy uprchlo tele velmi odolného plemene skotského náhorního skotu. Původně strážníci mluvili o bizonovi.

Vyděšené zvíře několik desítek minut odolávalo pokusům o polapení, vytrvale před nimi utíkalo, přičemž nebralo ohled na auta nebo tramvaje.

„Policisté měli ve voze lano na záchranu tonoucího, které jim posloužilo jako improvizovaná oprátka. Zvíře si ale nasazení oprátky nenechalo líbit, výhrůžně hrabalo nohou a dokonce se rozběhlo proti zasahujícímu policistovi. Policisté nechtěli riskovat možný střet s dalšími lidmi a zvíře znehybnili pomocí taseru,“ řekl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Policisté pak zvířeti nasadili oprátku a počkali na příjezd veterináře, který tele odborně svázal lany.

„Ten konstatoval, že samice skotského náhorního skotu neutrpěla zranění, a mohla být předána majitelce,” dodal policejní mluvčí.

Majitelka bude muset zřejmě její útěk vysvětlovat ještě před přestupkovou komisí.

Reklama

Výběr článků

Načítám