Hlavní obsah

Řidička na Kolínsku nechtěla čekat v koloně před přejezdem, vjela přímo pod vlak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velim
Aktualizováno

Na železniční trati na Kolínsku se v neděli odpoledne srazil rychlík s osobním autem. Podle prvotních informací řidička vjela do trati navzdory výstražné signalizaci. Provoz je v místě omezen, vlaky nabírají zpoždění. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění, potvrdil Novinkám mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidička vjela na železniční přejezd, její auto smetl projíždějící rychlíkVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Osobní automobil se s rychlíkem srazil chráněném železničním přejezdu ve Velimi na Kolínsku. „Světelné označení i závory byly v době nehody v provozu,” řekl Novinkám Drápal bez dalších podrobností.

Foto: Novinky

BEZ KOMENTÁŘE: Řidička vjela na železniční přejezd, její auto smetl projíždějící rychlík

Podle svědků byla žena za volantem osobního vozu netrpělivá a navzdory výstražné signalizaci předjela kolonu aut před přejezdem. Do trati vjela zřejmě v době, kdy padaly závory, vlak zachytil zadní část vozidla. Žena jela v autě sama.

Škodu Drážní inspekce podle mluvčího Drápala předběžně odhadla na 100 tisíc korun.

Foto: Pavel Jaňurek

Vlak směřoval do Prahy, vyjížděl ze Žiliny. Šlo o expres Českých drah, nepotvrdila se tak původní informace z místa nehody, že se s autem srazil rychlík společnosti Leo Express.

Provoz na dvoukolejné trati je omezen, vlaky nabírají zpoždění.

Nehoda se na místě vyšetřuje.

Foto: Pavel Jaňurek

Reklama

Výběr článků

Načítám