Hlavní obsah

Muže, který vyhrožoval nemocnici bombou, obvinili. Hrozí mu 15 let vězení

Havlíčkův Brod
Aktualizováno

Kriminalisté v sobotu obvinili 49tého muže z Brněnska z šíření poplašné zprávy a obecného ohrožení. Je podezřelý z anonymních výhrůžek vůči havlíčkobrodské nemocnici. Uvedla to mluvčí krajské policie Jana Kroutilová. Podezřelého policie vypátrala v pátek. Hrozí mu trest odnětí svobody na osm až 15 let.

Foto: Jaroslav Loskot, ČTK

V nemocnici bylo při evakuaci asi 400 pacientů. Těžší případy odvezly sanitky do nemocnice v Jihlavě.

Článek

„Muž byl obviněn z dvojnásobného přečinu šíření poplašné zprávy, který spáchal opětovně, a z dvojnásobného zvlášť závažného zločinu obecného ohrožení, v jednom případě dokonaného a v druhém případě ve stádiu pokusu spáchaného opětovně,” upřesnil Pavel Kubiš, vedoucí odboru obecné kriminality policejního ředitelství.

Obviněný je v současné době umístěný v policejní cele. Kriminalisté chystají podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby.

Donutil k evakuaci 400 lidí

Podezřelý muž opakovaně oznámil umístění bomby v havlíčkobrodské nemocnici. Ve čtvrtek 20. listopadu večer musela být provedena evakuace asi 400 pacientů i personálu nemocnice poté, co přijali anonymní oznámení. Druhý den ráno pachatel výhružku zopakoval.

V obou případech policisté areál havlíčkobrodské nemocnice prohledali a žádný nebezpečný předmět nenalezli. Bezpečnostní opatření v nemocnici byla zrušena, poté, co policisté muže v pátek dopadli.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám