Hlavní obsah

Agresivní cyklista v Ostravě hrozil řidiči auta sekerou a rozbil mu sklo

– Ostrava • Aktualizováno

Incident mezi cyklistou a řidičem osobního auta, při kterém došlo i na sekeru, vyšetřuje ostravská policie. Na počátku byla hádka kvůli nedání přednosti a na konci rvačka. Událost se stala už 11. listopadu v Ostravě-Mariánských Horách, policie o ní však informovala až v pátek.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Cyklista vjel podle dosavadních informací do jízdní dráhy řidiči osobního auta. Řidič zastavil a začala hádka, během níž se oba muži začali fyzicky napadat a v jednu chvíli skončili i na zemi.

„V průběhu roztržky pak měl podezřelý vyjmout ze zavazadla sekeru a během výhrůžek pak vůči muži s nástrojem manipulovat. Poškozený měl ve strachu nastoupit do vozu v úmyslu místo opustit. Podezřelý pak udeřil sekerou do přední kapoty, načež oběť odjela z místa události na několik desítek metrů vzdálené parkoviště. V době, kdy poškozený vůz zaparkoval, přijel podezřelý k zadní části vozu a zřejmě opět sekerou rozbil zadní sklo vozu,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková. Z místa pak cyklista ujel.

Policie nyní po násilníkovi pátrá – hrozí mu trestí stíhání. „Nejde o první případ agrese na silnicích v Ostravě. Z minulosti lze připomenout například i skutek, kdy odlišný názor na způsob řízení vozů vrcholil dokonce střelbou,“ dodala Holčáková.

Reklama

Výběr článků

Načítám