Hlavní obsah

Bodla ho nožem, z lásky ji však kryl a vymyslel si přepadení

Novinky, lsi
Česká Lípa

Případ nezvládnutých emocí a velké lásky vyšetřují policisté v České Lípě. Lékaři tamější nemocnice jim nahlásili případ pobodaného muže, kterého měli okrást a zranit dva zloději. Během předběžného výslechu ale vyšlo najevo, že muže pobodala přítelkyně v afektu a on se ji snažil vymyšleným přepadením chránit, sdělila českolipská policejní mluvčí Ivana Baláková.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž policii vypověděl, že se v noci na pondělí pohádal se svou o dva roky starší přítelkyní a pak odešel z domova, aby si pročistil hlavu. Dlouho se prý procházel po městě, až nakonec usnul v parku.

Tvrdil, že se vzbudil až v půl osmé ráno, kdy mu dva neznámí muži prohledávali kapsy. V té chvíli se mladík začal bránit, načež mu jeden z lupičů bodl nůž do břicha. Po této výpovědi začali kriminalisté případ vyšetřovat.

„Incident se jevil jako velmi závažný vzhledem k použití zbraně, času i místu spáchání, a proto zkušení policisté důkladně do detailu vyslechli jak mladého muže, tak i jeho přítelkyni,“ uvedla policejní mluvčí.

Jeho přítelkyně nakonec během výslechu řekla, že ji mladík kryje, protože bodné zranění mu v hádce způsobila ona.

„Mladík, který si z lásky k ní vymyslel ozbrojenou loupež, souhlas s jejím trestním stíháním nedal,“ informovala Baláková.  Nyní vše závisí na tom, jak se bude vyvíjet stav pobodaného.

„Pokud u něj nastanou větší zdravotní komplikace, může být případ kvalifikován jako těžké ublížení na zdraví. Na tento paragraf se souhlas či nesouhlas s trestním stíháním osoby blízké nevztahuje,“ dodala Baláková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám