Hlavní obsah

Mladík neunesl rozchod a chtěl zardousit těhotnou expartnerku. Hrozí mu i doživotí

Právo, pko
Brno

Rozhodnutí ukončit vztah s třiadvacetiletým Luďkem Michálkem stálo málem čtyřicetiletou ženu z Brněnska život. Na poslední schůzce expřítelkyni, která v tu dobu byla těhotná už s jiným mužem, podle obžaloby brutálně napadl, rdousil ji do bezvědomí a jen shodou okolností napadení neskončilo smrtí. Za pokus o vraždu a vydírání mu nyní u brněnského krajského soudu hrozí až doživotí.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Luděk Michálek u soudu tvrdil, že svou bývalou přítelkyni stále miluje.

Článek

Michálek přes svůj mladý věk není žádným nováčkem v soudní síni. Už jednou ho soud potrestal za vydírání, když nezvládl rozchod se svou předchozí partnerkou. Ani tentokrát slovo „ne“ nedokázal akceptovat.

Po rozchodu mě vždycky sledoval, psal, takže jsem ho vzala zpátky
poškozená

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Psychickým a fyzickým nátlakem se dožadoval pokračování vztahu. Několikrát svou expartnerku napadl, naposledy letos na začátku června. To opilý vnikl do jejího domu, mířil na ni maketou pistole, ohrožoval ji nožem a venku před domem ji napadl tak, že ji rdousil do bezvědomí, přestože věděl, že je těhotná a že rdoušení může mít fatální následek pro ženu i plod,“ prohlásila státní zástupkyně.

Obžalovaný před soudem tvrdil, že ženu stále miluje a že ji rozhodně nechtěl zabít. „Pravda je, že když jsme se pohádali, tak jsem ji chytil za krk a zacloumal s ní s tím, ať ze mě nedělá blbce. Spadla pak na zem, ale v bezvědomí nebyla. Ani jsem nevěděl jistě, že je těhotná,“ hájil se Michálek.

Rozsudek do konce roku 

Napadená žena si postěžovala, že se s mladíkem několikrát pokoušela rozejít, ale marně. Vztah prý brala více mateřsky. „Po rozchodu mě vždycky sledoval, psal, takže jsem ho vzala zpátky. Když jsem mu oznámila, že jsem těhotná, přijel za mnou domů a stalo se, co se stalo. Chytil mě a škrtil, nevěděla jsem o sobě, a když jsem se probrala, chytil mě do kravaty a táhl mne pryč, naštěstí jsem už mohla mluvit, takže jsem mu naslibovala všechno, co chtěl slyšet, potom mě pustil,“ vzpomínala žena.

Podle znalce měla žena po útoku zranění odpovídající nekoordinovanému pádu na zem a jasné známky po rdoušení na krku. „Rdoušení může vést ke smrti jedince, záleží na jeho délce a intenzitě. V tomto případě naštěstí došlo k přerušení dřív, než mohlo dojít k fatálnímu důsledku,“ vysvětlil znalec.

Senát v čele s Alešem Novotným by mohl vynést verdikt ještě do konce roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám