Hlavní obsah

Benzínku na Plzeňsku obsadili celníci. Zjišťovali, zda neprodává pančovanou naftu

Právo, pab
Plzeň
Aktualizováno

Celníci ve středu odpoledne obsadili benzínovou pumpu v Nýřanech u Plzně patřící společnosti Tank Ono, která provozuje nejlacinější síť čerpacích stanic v Čechách. Z výsledků kontroly, které byly hotové do hodiny, vyplynulo, že vzorky byly v normě. Celníky zajímalo hlavně to, jestli se tam neprodává nafta pančovaná minerálními a jinými oleji, za které se nemusí platit spotřební daň.

Celníci kontrolují kvalitu palivaVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Vzorky, které jsme analyzovali v mobilní laboratoři, byly v normě,“ potvrdila Jitka Blahutová z plzeňského celního ředitelství.

K ruce měli celníci pojízdnou laboratoř, kterou využívají ve spolupráci s maďarskými kolegy a která byla schopna vzorek analyzovat na místě.

Společnost Tank Ono v minulosti už dostala několikrát pokutu od České obchodní inspekce za prodej nekvalitních pohonných hmot. Kvůli poslednímu prohřešku z letošního května museli majitelé firmy zaplatit 350 tisíc korun.

Inspektoři v rozhodnutí o pokutě uvedli, že vzhledem ke zjištěné výrazné odchylce v jakosti nafty se nejedná o provozní nekázeň, nýbrž příčinou může být chyba ve výrobním procesu anebo úmyslná manipulace.

Reklama

Výběr článků

Načítám