Hlavní obsah

Zastřelený v autě u Plzně šéfoval gangu kostelních zlodějů, zřejmě šlo o vyřizování účtů

Právo, Patrik Biskup

V případu páteční vraždy na Plzeňsku už začíná být jasněji. Zastřelený muž, kterého odpoledne policisté našli v autě odstaveném v silničním příkopu mezi Zábělou a Chrástem, je podle informací Práva Jindřich L., který v minulosti organizoval rozsáhlé krádeže starožitností z kostelů a byl za to také odsouzen.

Foto: Petr Janiš, Právo

Článek

Pravděpodobného pachatele policisté zadrželi ještě týž den v nedalekém domě, kde se skrýval. Právo dále zjistilo, že podezřelým je 46 letý René Č., který už měl také dříve oplétačky s policií.

„Mohu zatím jen potvrdit, že jsme zadrželi podezřelého. Bližší informace zatím nebudeme poskytovat s ohledem na počáteční stádium vyšetřování,“ sdělila v sobotu policejní mluvčí Jana Tomková.

Podezřelý se nechtěl vzdát 

Podle důvěryhodného zdroje se podezřelý muž po činu schoval v domě svého otce na okraji Chrástu a policistům se nechtěl vzdát. Ti ho po krátkém obléhání objektu nakonec zatkli.

Mezi obcemi Zábělá a Chrást u Plzně nalezla policie zastřeleného mužeVideo: Patrik Biskup, Novinky

„Mně to volala dcera. Když jsem přijel, už bylo po všem. Reného si policisté odvezli,“ řekl Právu otec zatčeného muže s tím, že později se policisté vrátili a centimetr po centimetru synův byt prohledali.

„Já tam nebydlím, mám v přízemí jen dílnu. Nahoře v patře má byt syn a pak je tam ještě jeden podnájemník,“ dodal 76letý muž.

O svém synovi se příliš bavit nechtěl. „Já se o něj nestarám. Do lecčehos se už namočil. Vím, že má legálně pistoli. Co se odehrálo v tom autě, netuším, co já vím, syn se mohl třeba jen bránit,“ pokračoval senior.

O zastřeleném muži řekl, že občas za synem jezdil. „Co spolu měli, ale netuším,“ uzavřel otec podezřelého.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám