Hlavní obsah

Bodla přítele, stráví 10,5 roku ve vězení

Právo, Miloslav Hradil
Olomouc

K trestu odnětí svobody v trvání deseti let a šesti měsíců poslal v pátek senát olomoucké pobočky Krajského soudu v Ostravě do věznice se zvýšenou ostrahou šestatřicetiletou Kamilu Kalašovou z Prahy. Ta loni v polovině října bodla nožem do hrudníku svého o tři roky mladšího přítele ze Šumperka.

Foto: Petr Marek, Právo

Kamila Kalašová u olomouckého krajského soudu

Článek

Vyvrcholilo tak jejich zhruba půlroční soužití, kterému dominovaly alkohol, drogy a časté hádky. „Byla uznána vinnou ze spáchání trestného činu pokusu o vraždu,“ řekl Právu soudce Aleš Vašků.

Útok se odehrál v domě rodičů oběti v Šumperku. Kalašová podle obžaloby v opilosti po předchozím slovním konfliktu s tehdejším přítelem došla k příborníku, vytáhla z něj kuchyňský nůž o délce čepele 19 centimetrů a tím ho bodla do levé části hrudníku. Muž utrpěl zranění, s nímž byl několik dnů hospitalizován ve Fakultní nemocnici v Olomouci.

Otočil jsem se, najednou jsem měl v hrudníku ránu a nůž jsem viděl ležet na zemi.
poškozený

Kalašová, která si podle žalobkyně musela být vědoma, že její útok mohl mít za následek smrt poškozeného, u soudu odmítla vypovídat s tím, že vše uvedla policii. V přípravném řízení ale tvrdila, že muži ublížit nechtěla.

„Ten den jsme oba popíjeli alkohol, já si potáhla i marihuany a hádali jsme se. Když jsme v noci přišli domů, respektive do bytu jeho rodičů, kde jsme v té době bydleli, poslala jsem ho pro kabelku, kterou asi cestou odhodil někde v parku. Tím konflikt začal. Postrkávali jsme se a já pak z obavy, aby mi neublížil, vzala z příborníku nůž, abych ho zastrašila. Držela jsem ho oběma rukama špicí dolů. Přítel se choval jako náměsíčný a v podstatě se na nůž napíchl. Pak si sedl na postel, pofňukával a nakonec odešel vedle do ložnice k rodičům. Ti zavolali záchranku. S ní pak přijeli i policisté, kteří mě zadrželi,“ řekla vyšetřovatelům Kalašová.

Poškozený ale útok u krajského soudu popsal jinak. „Když mě posílala pro kabelku, já to kvůli únavě odmítl, stál jsem k ní zády. Otočil jsem se, najednou jsem měl v hrudníku ránu a nůž jsem viděl ležet na zemi. Trvalo to celé chvilku, snad třicet vteřin,“ tvrdil napadený muž.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám