Hlavní obsah

Cizinec chtěl po ženě sex, odmítla ho a udala za únos osmileté dívky

– Most
Právo, koc

Desítky policistů a kriminalistů zbytečně pátraly ve středu odpoledne po cizinci, který se měl pokusit vtáhnout do vozidla nezletilou dívku. Nahlásila jim to žena, která se bála, že se jejím případem obtěžovaní policisté nebudou zabývat.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O případu se policie dozvěděla od mladé ženy, která procházela Mostem. Náhle prý u ní zastavilo vozidlo a řidič, který na ní hovořil špatnou češtinou, po ní chtěl sex a nabízel jí peníze. Slečna odmítla a odešla. Muže v autě potkala znovu o kus dál. Snažil se ji opět kontaktovat, ale ona ho ignorovala.

„Poté zamířila na služebnu policie, kde uvedla, že ji obtěžoval cizinec a následně na stejném místě oslovil i malou asi osmiletou dívku, ke které přistoupil zezadu a oběma rukama ji chytil a začal ji tahat ke svému vozidlu. Dívka volala o pomoc a slečna začala též křičet a požádala o pomoc dva muže, kteří se nacházeli v blízkosti. Ti pak k cizinci běželi a zavolali, aby dívku pustil. Ten ji nechal být, nasedl do vozidla a odjel,“ interpretovala Právu dívčinu výpověď mluvčí mostecké policie Ludmila Světláková.

Policie okamžitě po oznámení začala intenzivně po osobním vozidle značky Audi pátrat. Informaci dostaly všechny hlídky v Mostě i v sousedním teplickém okresu. Kolem 18. hodiny hlídka mostecké policie podezřelé vozidlo objevila, vůz zastavila a muže zadržela.

Celodenní zbytečné pátrání 

„Policisté ještě v noci a následující celý den intenzivně pátrali po neznámé nezletilé dívce. Šetřili v okolních domech, kam měla po incidentu utéct. Kriminalisté byli i ve škole a zjišťovali, zda mezi žáky není poškozená dívka. Měli od slečny její popis. Nikoho takového však nenašli,“ popsala Světláková s tím, že policisté případ uzavřeli ve čtvrtek odpoledne.

Při dalším výslechu oznamovatelky totiž zjistili, že cizinec v autě ji sice oslovil a chtěl se s ní zřejmě domluvit na sexu. „Ona to oznámila policii, a protože se domnívala, že by se jejím případem policie nezabývala, tak k tomu přidala navíc i pokus únosu nezletilé dívenky, který si vymyslela. Také se prý bála, že by muž mohl obtěžovat další osoby. Policie cizince ze zadržení propustila a případ v nejbližší době odloží,“ uzavřela mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám