Hlavní obsah

Žena porodila v autobusu do kalhot a dítě odhodila. Ve vězení stráví 15 let

Právo, Aleš Honus
Ostrava
Aktualizováno

Trest v délce trvání 15 let vyměřil v pátek Krajský soud v Ostravě Kateřině V. (33) za vraždu novorozeného syna, který přišel na svět během cesty autobusem do třinecké průmyslové zóny. Žena dítě porodila do širokých kalhot, které měla na sobě, a po vystoupení z autobusu ho odložila do trávy, kde bylo později nalezeno.

Foto: Pavel Karban, Právo

Žena obžalovaná z vraždy přichází k soudu.

Článek

Zajímavé je, že porodu si nikdo v ranním autobusu nevšiml. „Byť je to stěží představitelné, opravdu se to tak stalo,“ řekla soudkyně Renáta Gilová.

Obžalovaná již dříve porodila dvě děti, ani o jedno se však nestará, takže obě jsou v pěstounské péči. Při policejním výslechu se k vraždě třetího potomka přiznala, u soudu ale nevypovídala. Že je těhotná, podle svých slov věděla, nikomu o tom ale neřekla, a to ani svému příteli.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Porod začal letos 3. března při cestě ženy do práce z Ostravy do Třince. Už při nástupu do autobusu ji prý bolelo břicho a měla mokré kalhoty. To, že jí odtekla plodová voda, údajně nevěděla.

Matka nechala své novorozeně na parkovištiVideo: Pavel Karban, Právo

„Sedla jsem si na druhé sedadlo za řidiče, bolelo mě v podbřišku a cítila jsem tlak, jako by mi někdo mačkal vaječníky,“ citovala soudkyně ze spisu.

Krátce před konečnou zastávkou žena ještě v autobuse porodila. Porod byl podle ní velice rychlý, trval pět či deset minut. „Nevím o tom, že by si někdo něčeho všiml, dítě jsem vynesla v kalhotách. Šla jsem k parkovišti, odtrhla jsem pupeční šňůru a položila ho nahého do trávy. Pak jsem šla na ranní směnu, kterou jsem odpracovala,“ řekla.

Podle lékařů porodila obžalovaná zdravého chlapce, který zemřel na podchlazení. Do práce šla i dva následující dny, ve čtvrtek jí ale bylo dost špatně, a zůstala proto doma. Pár dní nato vypátrali ženu policisté, soud ji následně poslal do vazby.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám