Hlavní obsah

Přítel se na nůž nabodl sám, hájila se u soudu žena

– Olomouc
Právo, Petr Marek

Alkohol, drogy, časté hádky. Tak nějak lze charakterizovat zhruba půlroční soužití nezaměstnané Kamily Kalašové (36) z Prahy s jejím posledním, dnes již bývalým, o tři roky mladším přítelem ze Šumperka, které vyvrcholilo tím, že žena nešťastníka bodla nožem do hrudníku. Ve čtvrtek za to stanula před senátem olomoucké pobočky Krajského soudu (KS) v Ostravě, kde čelí obžalobě z pokusu o vraždu.

Foto: Petr Marek, Právo

Kamila Kalašová u olomouckého krajského soudu.

Článek

Incident se měl odehrát loni 16. října v noci v domě rodičů oběti v Šumperku. Kalašová tehdy podle obžaloby v opilosti po předchozím slovním konfliktu s tehdejším přítelem došla k příborníku, z něho vytáhla kuchyňský nůž o délce čepele 19 centimetrů a tím ho bodla do levé části hrudníku.

Muž utrpěl zranění, s nimiž byl do 22. října hospitalizován ve Fakultní nemocnici v Olomouci. „S ohledem na použitou zbraň, razanci útoku a tělesnou krajinu, vůči které bodnutí směřovalo, si obžalovaná musela být vědoma, že takto vedený útok může mít zcela reálně za následek smrt poškozeného,“ uvedla státní zástupkyně.

Přítel se choval jako náměsíčný a v podstatě se na nůž napíchl.
obžalovaná

Kalašová u KS odmítla vypovídat s tím, že vše již uvedla na policii a nyní již není schopna si okolnosti incidentu přesně vybavit. V přípravném řízení ale tvrdila, že muži, s nímž se seznámila na diskotéce, ublížit nechtěla.

Záchranku zavolali rodiče

„Ten den jsme oba popíjeli alkohol, já si potáhla i marihuany a hádali jsme se. Když jsme v noci přišli domů, respektive do bytu jeho rodičů, kde jsme v té době bydleli, poslala jsem ho pro kabelku, kterou asi cestou odhodil někde v parku. Tím konflikt začal. Postrkávali jsme se a já pak z obavy, aby mi neublížil, vzala z příborníku nůž, abych ho zastrašila. Držela jsem ho oběma rukama špicí dolů. Přítel se choval jako náměsíčný a v podstatě se na nůž napíchl. Pak si sedl na postel, pofňukával a nakonec odešel vedle do ložnice k rodičům. Ti zavolali záchranku. S ní pak přijeli i policisté, kteří mě zadrželi,“ řekla vyšetřovatelům Kalašová.

Trochu jinak ale útok KS ve čtvrtek popsal poškozený. „Když mě posílala pro kabelku, já to kvůli únavě odmítl, stál jsem k ní zády. Otočil jsem se, najednou jsem měl v hrudníku ránu a nůž jsem viděl ležet na zemi. Trvalo to celé chvilku, snad třicet vteřin,“ tvrdil napadený muž.

Rozsudek bude vynesen v pátek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám