Hlavní obsah

Žena se potápěla v lomu, teď bojuje v nemocnici o život

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bruntál

Zatopený lom ve Svobodných Heřmanicích na Bruntálsku, ve kterém přišlo v minulých letech o život několik potápěčů, si ve středu málem vybral další oběť. Tentokrát se z vody nevynořila čtyřicetiletá potápěčka z Novojičínska. Kolegové ji vytáhli v bezvědomí, nyní je hospitalizována v nemocnici a lékaři bojují o její život.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V lomu zvaném Šifr se žena potápěla spolu se dvěma muži. „Potápěli se ve skupině, kdy po zhruba 12 minutách ponoru se z hloubky 22 až 23 metrů žena začala rychle vynořovat na hladinu. Následně se začala potápět bezvládně zpět. Druhý potápěč ji chytil, vystoupal s ní na hladinu a vytáhl ji na břeh,“ uvedla mluvčí policie Pavla Jiroušková.

Žena byla v bezvědomí a kolegové jí začali poskytovat první pomoc. „Přivolali zdravotníky, kteří ji ve velmi vážném stavu transportovali do nemocnice. Tam ji umístili do přetlakové komory,“ dodala mluvčí.

Co přesně se pod vodou stalo, není jasné. V potápěčských lahvích byl vzduch ještě asi na čtyřicet minut.

Reklama

Výběr článků

Načítám