Hlavní obsah

Házeli všichni, tak jsem musela taky, hájila dívka u soudu útok na těžkooděnce

Právo, hon
Ostrava
Aktualizováno

Dvanáct měsíců vězení s podmíněným odkladem na dva roky. Takový trest vyměřil ve středu Okresní soud v Ostravě devatenáctileté Petře Barnošákové, která byla loni v srpnu mezi několika desítkami výtržníků, kteří v Ostravě-Přívoze při protiromské demonstraci napadli policisty pokoušející se zjednat veřejný pořádek.

Dívka dostala za házení kamení na policisty podmínkuVideo: Aleš Honus, Právo

 
Článek

Dívka se hájí tím, že se nechala strhnout davem. Kvůli čtyřem protiromským demonstracím, které se konaly loni v Ostravě, policie obvinila celkem 33 lidí.

„Házeli všichni, tak jsem musela házet taky,“ řekla novinářům při příchodu k soudu. Při svém výslechu pak řekla, že na podobné akci byla loni v srpnu poprvé. „Chtěla jsem vidět, jak to na takové demonstraci vypadá. Šla jsem tam, protože byly všude plakáty na demonstraci proti policejní brutalitě a proti Romům,“ řekla.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Na dotaz, zda si je vědoma, že mohla někoho zranit, řekla, že v tu chvíli tak nepřemýšlela. „Udělala jsem blbost, je mi to líto,“ řekla mladá dívka.

Hrozilo jí šest let 

Soud ji uznal vinnou ze zločinu násilí proti úřední osobě a z přečinu výtržnictví. Mladé ženě hrozilo šest let vězení, vzhledem k její bezúhonnosti a vyjádřené lítosti ale dostala trest téměř na spodní hranici sazby.

Kvůli čtyřem protiromským demonstracím, které se loni konaly v Ostravě, policie stíhala 33 lidí, z toho 29 případů bylo uzavřeno návrhem na podání obžaloby. Většina souzených vyvázla s podmíněnými tresty, u některých z nich bylo upuštěno od potrestání a několik obviněných bylo nakonec zproštěno pro nedostatek důkazů. Některými případy se bude soud ještě zabývat.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám